1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Peren tarte tartin

Peren tarte tartin

Door: planco

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2009

Ingrediënten 6 personen


5 plakjes diepvries bladerdeeg
3 stevige handperen (Doyenne du Comice)
1 citroen
50g boter
75g witte basterdsuiker
bloem voor bestrooien


Verder heb je nodig


Vuurvaste lage bakvorm (doorsnede 26cm)
deegroller

Peren tarte tartin
Peren tarte tartin
Peren tarte tartin
Peren tarte tartin
Peren tarte tartin
Peren tarte tartin
Peren tarte tartin
Peren tarte tartin

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij de peren in parten.
Was en rasp de citroen en pers een halve citroen.
Schenk het citroensap over de peren en bestrooi ze met de citroenrasp.
Snij de boter in blokjes en leg de helft van de boter en de helft van de basterdsuiker in de bakvorm.
Zet de bakvorm op het vuur en laat de basterdsuiker met de boter in ca. 3 minuten karameliseren (lichtbruin kleuren).
Leg de plakken peer als een waaier in de bakvorm.
Verdeel de rest van de basterdsuiker en de boter over de peer.

Bereidingswijze

Bestrooi een werkvlak met bloem en wrijf de deegroller in met bloem.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde lap ter grootte van de bakvorm. Laat het bladerdeeg ca. 5 minuten rusten.
Leg het bladerdeeg over de peren druk het deeg aan de randen naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart midden in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Leg een schaal op de bakvorm en keer de taart op de schaal.

Serveertip

Lekker met Amaretto-room. Klop 125ml slagroom met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel Amaretto Likorette stijf



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top