Carpaccio van Ananas en Aardbeien

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2009
  • Carpaccio van Ananas en Aardbeien

    Carpaccio van Ananas en Aardbeien

    Carpaccio van Ananas en Aardbeien

Lekker licht en fris.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine Ananas
1 bakje Aardbeien
4 bolletjes frambozen sorbet (of ander fruit) of roomijs

6 eetl. Water
100 gr. fijne Suiker
2 eetl. Honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan

Bereidingswijze

Schil de ananas, snij in de lengte in half en haal harde kern er voorzichtig uit. Snij de ananas in heel dunne plakjes. Was en maak aardbeien schoon en snij in plakjes.
Leg de plakjes fruit in bloemvorm op 4 borden, maar laat in het hartje een opening voor het sorbetijs.
HONING SYROOP
Doe het water, de suiker en honing in een sauspan met dikke bodem en verwarm dit tot dat de suiker gesmolten is. Kook snel tot dat de syroop goudbruin is. Neem van het vuur en koel lichtjes.

Bron

Uit OKE of HELLO weet ik niet meer precies.

Serveertip

Doe het sorbetijs of roomijs in het kuiltje van de fruitbloem. Garneer met de syroop.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-08-2010

Dit recept neem ik ook graag van je mee Margrit. Ziet er heel mooi uit. Niet al te zwaar. Echt heerlijk! Je hoort wel t.z.t. een reactie. Hartelijke groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten