Carpaccio van Ananas en Aardbeien
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 22-05-2009
Lekker licht en fris.
Ingrediënten 4 personen
1 kleine Ananas1 bakje Aardbeien
4 bolletjes frambozen sorbet (of ander fruit) of roomijs
6 eetl. Water
100 gr. fijne Suiker
2 eetl. Honing
Benodigdheden
SauspanBereidingswijze
Schil de ananas, snij in de lengte in half en haal harde kern er voorzichtig uit. Snij de ananas in heel dunne plakjes. Was en maak aardbeien schoon en snij in plakjes.
Leg de plakjes fruit in bloemvorm op 4 borden, maar laat in het hartje een opening voor het sorbetijs.
HONING SYROOP
Doe het water, de suiker en honing in een sauspan met dikke bodem en verwarm dit tot dat de suiker gesmolten is. Kook snel tot dat de syroop goudbruin is. Neem van het vuur en koel lichtjes.
Bron
Uit OKE of HELLO weet ik niet meer precies.
Serveertip
Doe het sorbetijs of roomijs in het kuiltje van de fruitbloem. Garneer met de syroop.
Laatste reacties
Dit recept neem ik ook graag van je mee Margrit. Ziet er heel mooi uit. Niet al te zwaar. Echt heerlijk! Je hoort wel t.z.t. een reactie. Hartelijke groet, Petra