1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Carpaccio
  5. Carpaccio van Ananas en Aardbeien

Carpaccio van Ananas en Aardbeien

Door: rmdelvoie

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kleine Ananas
1 bakje Aardbeien
4 bolletjes frambozen sorbet (of ander fruit) of roomijs

6 eetl. Water
100 gr. fijne Suiker
2 eetl. Honing


Verder heb je nodig


Sauspan

Carpaccio van Ananas en Aardbeien
Carpaccio van Ananas en Aardbeien

Lekker licht en fris.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de ananas, snij in de lengte in half en haal harde kern er voorzichtig uit. Snij de ananas in heel dunne plakjes. Was en maak aardbeien schoon en snij in plakjes.
Leg de plakjes fruit in bloemvorm op 4 borden, maar laat in het hartje een opening voor het sorbetijs.
HONING SYROOP
Doe het water, de suiker en honing in een sauspan met dikke bodem en verwarm dit tot dat de suiker gesmolten is. Kook snel tot dat de syroop goudbruin is. Neem van het vuur en koel lichtjes.

Serveertip

Doe het sorbetijs of roomijs in het kuiltje van de fruitbloem. Garneer met de syroop.

Bron

Uit OKE of HELLO weet ik niet meer precies.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rmdelvoie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top