Geroosterde groentensoep met walnoot/salie pesto

  • Engels, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2009
  • Geroosterde groentensoep met walnoot/salie pesto

    Geroosterde groentensoep met walnoot/salie pesto

    Geroosterde groentensoep met walnoot/salie pesto

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 halve Walnoot
1 eetl. Pijnboompitten
1 klein teentje Knoflook
12 grote Salieblaadjes
15 gram platte Peterselie
1 eetl. Extra Vierge Olijfolie
1 eetl. vers Broodkruim
2 eetl. geraspte Parmesan Kaas
750 Butternut Pompoen, Wortel en Pastinaak
1 middel grote Ui
1 a 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Non-stick bakplaat of ovenschotel
Staafmixer of keukenmachine
Pan

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr. Celcius
Schil en snij de butternut pompoen, wortel, pastinaak en ui in stukken van 2 cm.

Bereidingswijze

Doe de in stukken gesneden groenten op een non-stick bakplaat of ovenschotel. Doe er 1 a 2 eetlepels olijfolie over met wat peper en zout, meng goed en laat de groeten 45 minuten roosteren in de oven.

Maak intussen de PESTO.

Doe de gepelde walnoot, de pijnboompitten, knoflook, salie en peterselie in een mixer en maak alles fijn. Doe dit mengsel in een kommetje en doe er de olijfolie, 3 eetlepels heet water, het broodkruim en de Parmesan kaas bij, meng en zet aan de kant.

Neem de groenten na 45 minuten uit de oven en doe in een pan met 1.5 liter koud water, breng aan de kook en sudder dit voor 20 minuten.

Laat de soep iets afkoelen en pureer hem dan met de staafmixer of in een keukenmachine. Doe de soep terug in de pan en warm hem zachtjes op. Indien nodig doe er nog wat peper en zout bij.

Dien de soep op in diepe borden en garneer met een krul van de saliepesto.

Bron

Engels Kookblad

Serveertip

Geef er warm stokbrood bij.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-08-2010

Ook deze neem ik graag mee. Leuke herfstsoep, dus nu nog even niet. Maar ik ga de soep zeker een keer maken. Bedankt maar weer. Groeten, Petra

deonart avatar
deonart 21-05-2009

lijk me lekker Margrit! Bedankt.[br] Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten