1. Home
  2. Recepten
  3. Grana padano
  4. Melanzane

Melanzane

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2009

Ingrediënten 4 personen


* 2 aubergines
* bloem om te bestuiven
* 5 eetlepels olijfolie
* 3 vleestomaten, in plakken
* 400 ml tomatensaus (pakje a 500 ml)
* 2 bollen mozzarella (kaas), in plakken
* 100 g grana padano (kaas), geraspt
* 1 bakje verse basilicum (15 g)


Verder heb je nodig


Ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet


Melanzane
Melanzane

Italiaans ovengerecht van aubergie, tomaat en kaas.

Bron AllerHande 03 2009
Keuken Italiaans
Type slank, hoofdgerecht, vegetarisch, Kinderrecepten,
Kooktechniek oven
Bevat Energie 485 kCal- Eiwit 25 g- Vet 37 g- Koolhydraten 14 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en bijna gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg in de ovenschaal achtereenvolgens een laag aubergine, een laag tomaten, een laag aubergine en weer een laag tomaten. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Bestrooi het gerecht met de Grana Padano. Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met een paar blaadjes basilicum.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met ciabattabrood.

Bron

AH.nl Allerhande nr. 3 2009



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top