Spinaziesalade met geconfijte trostomaten
- Mediterraan, Voorgerecht
- 20-30 min.
Bron AllerHande 03 2009
Keuken Mediterraan
Type salades, vegetarisch,
Kooktechniek oven
Bevat Energie 335 kCal- Eiwit 7 g- Vet 29 g- Koolhydraten 13 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten 1 persoon
* 1 schaaltje cherry trostomaten aan de tak* 5 eetlepels olijfolie extra vierge
* 2 eetlepels pijnboompitten
* 1 teen knoflook, geperst
* 1/2 citroen, geperst
* 1 zak spinazie (300 g)
* 120 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
* 3 eetlepels vloeibare honing
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 °C. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaatjes aan de tak in het ovenschaaltje. Druppel 2 eetlepels olie over de tomaatjes en gaar ze 5-7 minuten in de oven. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen. Roer een dressing van de knoflook, het citroensap en 3 eetlepels olie, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de dressing door de spinazie en verdeel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover. Leg de tomaatjes bij de sla en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met warme toast.