Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2009
  • Clafoutis

    Clafoutis

    Clafoutis

dichte taartvorm (quichevorm) Ø 24 cm
aluminiumfolie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 ml melk
150 g bloem
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 g bakpoeder
6 eieren
boter om in te vetten
500 g kersen, ontpit
poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190˚C. Meng melk, bloem, suiker, vanille­­suiker en bakpoeder door elkaar. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag. Vet de taartvorm in.

Bereidingswijze

Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.

Bron

Boodschappen 3 2009

Serveertip

Lekker met slagroom en chocola.
Variatie: Vervang de kersen door bijvoorbeeld perzik of appel, of maak drie verschillende versies in kleine vormpjes.
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 19g
vet 11g
koolhydraten 95g
kcal (kJ) 550

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten