KIP-CHAMPIGNON-TALEGGIOTAART

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2009

Tallegio is een zachte Italiaanse kaas met een gewassen korst verkrijgbaar bij kaaswinkels en goedgesorteerde supermarkten.
Vervang evt. door pittig belegen kaas of geitenkaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kipfilets
20 g ongezouten boter
1 el olijfolie
1 teen knoflook fijngehakt
250 g kastanjechampignons in plakjes
200 g jonge spinazieblaadjes
1-2 el verse tijmblaadjes
16 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid evt. bladerdeegblaadjes om te decoreren
10 el uienmarmelade (deze is te koop bij delicatessenwinkels) of maak hem zelf
300 g taleggio korst verwijderd in dunne plakken
1 ei losgeklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef
bakpapier
ruime pan
bakplaat

Voorbereiding

Voor de uienmarmelade.
100 g boter/ 6 fijngesneden uien/ 75 g suiker/ 50 ml azijn/ 200ml rode wijn.

Smelt de boter en bak hierin de uien zacht en glazig.
Schenk het water erbij en laat op matig vuur afgedekt 20 min stoven voeg evt nog wat water toe.
Voeg al roerend de suiker toe en bak de ui nog enkele min.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook.
Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
Schep de uienmarmelade in een kom of pot en laat deze afkoelen.
Deze kan enkelen dagen in de koelkast worden bewaard.

Bereidingswijze

Pocheer de kipfilets in 12 min in water met zout dat tegen de kook wordt aangehouden.
Laat afkoelen en snijd in reepjes.
Smelt de boter en olie in een ruime pan op middelhoog vuur.
Roerbak de knoflook en champignons 3-4 min, tot de champignons zacht worden.
Draai het vuur hoger en bak 2-3 min tot het vocht bijna is verdampt.
Voeg de spinazie en de tijm toe en bak 1 min om de spinazie te laten slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit, laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190c
Leg 4 velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een vierkant van 25 x 25 cm.
Bestrijk het deeg met 2 1/2 el uienmarmelade, laat een rand van 4 cm vrij.
Leg er 1/4 van de kip op, dan 1/4 van het champignons mengsel en de kaas.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei, vouw de vier hoeken naar elkaar toe en druk de randen tegen elkaar om een pakketje te vormen.
Leg op en grote met bakpapier beklede bakplaat
Herhaal dit om in totaal 4 pakketjes te maken.
Decoreer naar wens met deegblaadjes.
bestrijk de taartjes met ei en ban 20-25 min in de oven of toet de taartjes goudbruin en gerezen zijn

Bron

VALLI LITTLE

Serveertip

Serveer op een mooi bord met groene salade.

Laatste reacties

jennivier_a avatar
jennivier_a 23-12-2012

Verassend lekker!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten