Surinaamse kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2009
  • Surinaamse kip

    Surinaamse kip

    Surinaamse kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele kip
3 teentjes knoflook
1 1/2 rode Spaanse peper
zout
2 limoenen
4 bosuitjes
1 sjalotje
3 takjes peterselie
4 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier
aluminiumfolie

Voorbereiding

Verdeel de kip in stukken. Spoel de stukken kip en dep ze droog.
Pel en pers de teentjes knoflook.
Was de rode peper, verwijder de zaadlijst en snij de peper in schuine ringetjes.
Pers de limoenen uit.
Was en snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
Pel en snipper het sjalotje fijn.
Was en hak de peterselie fijn.
Roer een marinade van de knoflook, rode peper, limoensap, bosui, sjalot, helft van de peterselie, zout en de olijfolie.

Bereidingswijze

Schenk de marinade over de kip en laat deze afgedekt ca. 3 uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op grillstand.
Grill de kip midden in de oven in ca. 45 minuten gaar. Dek ze de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie.

Serveertip

lekker met gekookte Surinaamse rijst en een sperziebonen(kouseband)-ananassalade

Laatste reacties

yvonneq avatar
yvonneq 12-05-2010

Lijkt me heel erg lekker Planco, maar jammer dat je foto niet doorkomt (waarschijnlijk te groot?)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten