Zwezerik met asperges, coquille en rivierkreeft

  • Voorgerecht
  • > 120 min.

Dit gerecht komt uit een hele oude allerhande. Heb het laatst voor het eerst gemaakt en is echt briljant!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gr zwezerik
- 12 witte asperges
- zout
- 4 coquilles
- 4 hele rivierkreeftjes
- 250 ml slagroom
- 350 cc noilly prat
- boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan

Voorbereiding

1. week de zwezeriken 2 uur in koud water, ververs het water twee keer.
2. week na twee uur de zwezeriken nog een uur in koud water met citroensap en zout.
3. giet de zwezeriken af, scheid de helften en haal de zachte witte verbindingsbuizen eraf.
4. pel het buitenste dunne vlies eraf.
5. blancheer de zwezeriken met het water en een snufje zout ±10 min.
6. giet de zwezerik af en laat 5 min. in koud water staan.
7. giet nogmaals af en dep de zwezerik af met keukenpapier
8. snijd de zwezeriken in plakken van ongeveer 1 cm dik.

Bereidingswijze

9. maak de asperges schoon en kook deze in water met een scheut melk in 15 min gaar.
10. maak ondertussen de noilly prat saus.
11. verwarm hiervoor de noilly prat in een sauspan en laat deze inkoken tot deze bruin word.
12. voeg de room toe en laat inkoken tot het dik begint te worden.
13. klop de saus op met een klontje boter en voeg zout naar smaak toe.
14. bak de zwezeriken aan elke kant ongeveer 3 min tot ze knapperig en bruin zijn.
15. leg op elk bord 3 gekookte asperges, leg hierop de zwezerik en op de zwezerik een rauwe coquille.
16. garneer met een rivierkreeftje en schenk de saus rond het geheel.

Bron

allerhande

Serveertip

Als u niet van rauwe coquille houd kunt u deze kort bakken in boter (ongeveer 1 minuut per kant)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

egroenho avatar

Doorsturen

Home Recepten