humkessoep (snijbonensoep)

  • Soep
  • > 120 min.

dit is een echt twents recept!!!!
het is wel een wintersoep
maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Snijbonen
schenkel
verse worst
spekjes
uien
rookworst
aardappelblokjes
bouillonblokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 409,88 kcal
Koolhydraten 12,70 g
Eiwitten 27,63 g
Vetten 26,68 g

Voorbereiding

ik ben een kokje wat het niet zo nauw neemt met het preciese aantal en ik laat het ook helemaal over aan jullie zelf hoeveel je van alles in het recept gooit,we hebben immers allemaal onze eigen smaak en zo wordt het toch nog ee beetje je eigen receptje..

Bereidingswijze

Doe een liter of 3,4 water in een grote soeppan,doe er bouillonbokjes bij (rundvleesbouillonof groentenbouillon of die kleine vierkante maggieblokjes) en voeg de snijbonen toe,ze moeten in stukjes gesneden worden ter grootte van het kootje van je pink of kleiner.
In een andere pan kook je het vlees,de schenkel mag wel bij de bonen in.de spekjes moeten uiteraard gebakken worden.
Je kunt zelf bepalen wat voor vlees je er in doet,ook karbonades of ander varkensvlees gaan uitstekend in deze lekkere twentse soep.
op het laatst mik je alles bij elkaar in de soeppan,gooi er nog wat aardappelblokjes en/of uien bij als de soep te dun is en nog ff laten koken,SMULLEN MAAR!!!

Bron

mijn twentse roots..

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

silvermoon6 avatar
silvermoon6

Doorsturen

Home Recepten