Gemarineerde asperges in riesling
- 0-10 min.
- Geplaatst op 18-05-2009
Energie 140 kCal- Eiwit 4 g- Vet 6 g- Koolhydraten 6 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten 4 personen
1 kilo witte asperges (zak a 500 g)2 1/2 dl witte wijn (riesling of pinot blanc)
1/2 tuinkruidenbouillontablet
2 eetlepels olie
1 takje verse tijm (of 1/4 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepels verse bieslook
1 ei
Benodigdheden
DunschillerVoorbereiding
Asperges met dun- of aspergeschiller voorzichtig van vlak onder punt naar beneden schillen en houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In pan 1/4 liter water, wijn, bouillonblokje en olie aan de kook brengen. Asperges samen met tijm en helft van bieslook in 10 minuten beetgaar koken. Pan van vuur halen en asperges in kookvocht laten afkoelen en minstens 1 uur marineren. Intussen in andere steelpan ei hard koken. Laten afkoelen en klein snijden.
Bereidingswijze
Asperges opnieuw aan de kook brengen. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en goed laten uitlekken. Asperges serveren op platte schaal. Garneren met ei en rest van bieslook. Lekker met aardappelpuree en een salade.
Bron
Onbekend
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties