Aspergetaart

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2009

Energie 415 kCal- Eiwit 17 g- Vet 28 g- Koolhydraten 21 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 vellen fillobladerdeeg (diepvries)
100 g Hollandse geitenkaas
1 kg witte asperges
25 g boter
1 zakje verse basilicum (15 g)
125 ml slagroom
3 eieren
versgemalen vierseizoenenpeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine
rechthoekige ovenschaal of quichevorm (20 x 25 cm), ingevet

Voorbereiding

Fillodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien. Geitenkaas ontkorsten en raspen. Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken. Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken. Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren. Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen. Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen. Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.

Bron

Onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten