Aspergetaart
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-05-2009
Energie 415 kCal- Eiwit 17 g- Vet 28 g- Koolhydraten 21 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten 4 personen
5 vellen fillobladerdeeg (diepvries)100 g Hollandse geitenkaas
1 kg witte asperges
25 g boter
1 zakje verse basilicum (15 g)
125 ml slagroom
3 eieren
versgemalen vierseizoenenpeper
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachinerechthoekige ovenschaal of quichevorm (20 x 25 cm), ingevet
Voorbereiding
Fillodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien. Geitenkaas ontkorsten en raspen. Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken. Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken. Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren. Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen. Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen. Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.
Bron
Onbekend
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties