Kiwitaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2009
  • Kiwitaart

    Kiwitaart

    Kiwitaart

Tip:
Hoewel u onrijpe kiwi`s gewoon bij kamertemperatuur kunt laten narijpen, wordt het rijpingsproces versneld als de vruchten bij kamertemperatuur met een appel, peer of banaan in een gesloten plastic zak worden bewaard. Deze vruchten staan veel ethyleengas af en dit versnelt de rijping van een kiwi.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
bakpapier en gedroogde peulvruchten voor blind bakken
150 g amandelspijs
1 ei
1 dl melk
2 eetl. bloem
6 eetl. abrikozenjam
5 tot 6 kiwi`s
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnee. Bekleed daarmee de ingevette vorm en snijd het overhangende deeg af. Bekleed de vorm met een velletje bakpapier en vul met droge peulvruchten (deze `steunvulling` moet de deegrand op zijn plaats houden en kan later voor hetzelfde doel opnieuw worden gebruikt).

Bereidingswijze

Zet de vorm 12 minuten in de voorverwarmde oven. Meng intussen de amandelspijs, het ei, de melk en de bloem in de foodprocessor. Neem de taart uit de oven, verwijder het papier en de bonen en laat iets afkoelen. Bestrijk de taartbodem met de helft van de abrikozenjam en verdeel er het amandelmengsel over. Strijk de bovenkant glad en zet de taart nog 15 tot 20 minuten terug in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.

Afwerken:
Snijd de geschilde kiwi`s in plakjes en leg ze van buiten naar binnen in overlappende cirkels op de afgekoelde taart. Verhit de resterende 3 eetlepels abrikozenjam met een lepel water en bestrijk daarmee de kiwi`s.

Serveertip

lekker bij koffie of thee

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten