1. Home
  2. Recepten
  3. Verjaardags Buffet

Verjaardags Buffet

Door: kookbitch

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2009

Ingrediënten




Dit is een leuk en lekker buffet wat echt heelleuk is om op je dressoir uit te stallen met allerlei leuke lekkere hapjes. het volstaat als avondmaal en je gasten zullen zeer onder de indruk zijn van je kookkunsten, terwijl het eigenlijk niet zo heel moeilijk is.

Het buffet bestaat uit:

Garnalen kroketjes
viskroketjes
kaaskroketjes
groentekroketjes (het is de bedoeling dat het mini kroketjes zijn he... van ieder 1 per persoon of 2 voor de vreetzakjes

gevulde champignons met honing-geitenkaas en walnoot

hete kipstukjes gepaneerd in gemalen pinda`s

kleine gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

gevulde olijven (van de turkse winkel)
wat gerookte amandelen

knapperige verse aardappel snack met kruiden

plakken stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie onder de grill

gevulde kerrie eieren

lekkere salade met wat geitenkaas, cherrytomaat komkommer lenteui en pijnboompitten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een bechamelsaus en laat het afkoelen.
voor het gemak verdeel je de saus in vier porties.
roer in 1 portie gemalen kaas naar keuze
roer in 1 portie gehakte gare garnalen
roer in 1 portie gebakken champignons, prei, ui en wat broccolie en wat mais. zorg dat alles gaar is
roer in 1 portie gerookte zalm of andere vis. breng vis en garnalen kroket op smaak met citroen en dille en knoflook
(eigenlijk moeten de viskorket en garnalenkroket gemaakt worden op basis van vis-fond, maar aangezien het al genoeg werk is d8 ik het kan best een keer wat makkelijker... je kunt er ook gewoon een visboullionblokje door de helft van de bechamel suas roeren)
de andere kroketten kun je op smaak brengen met wat je wilt.(knoflook, peper,zout, paprikapoeder, kerrie, wat je wilt. overal kleine rolletjes of balletjes maken en dubbel paneren hup de koelkast in.

Hol grote champignons uit en vul ze met een balletje van een mengsel van honing-geitenkaas en gemalen walnoot. doe er nog een halve walnoot bovenop. en de koelkast in.

marineer stukjes kipfilet in soyasus, zonnebloemolie, met geraspte madame chenet, geperste knoflook , zwarte peper, aji-no-moto en laos. de koelkast in, maal een paar handen pinda;s in de keukenmachine om te paneren later.

kook eieren hard en laat afkoelen. neem de dooiers er uit en prak deze met mayo en zout, peper en kerrie en peterselie. doe dit mengsel in een spuitzak en spuit in de eitjes met een mooi toefje. garneren met klein takje peterselie. de koelkast in.

kruid gehakt zoals je het lekker vind. maak kleine balletjes en zet de koelkast in.

maak een salade van botersla, rucola, wat geitenkaas, cherryomaatje en pijnboompitten. de koelkast in.

rasp een paar aardappels in plakjes (zo dun als chips)

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur. braad in boter de gehaktballetjes aan en doe ze in een kom. voeg aan het braadevet een zeer fijngesnipperd uitje toe en knoflook. laat even bakken. doe er wat sambal bij en gezeefde tomaten. laat pruttelen tot een suasje en voeg peper zout en wat suiker toe. doe de gehaktballetjes er in en laat even staan. doe het geheel in een kom en zet weg.

paneer de gemarineerde hete kip in pinda. laat ff staan.

verwarm de oven voor op 160 graden. zet als hij heet is de gevulde champignons er in, voor 20 minuten.

smeer plakken stokbrood in met olijfolie waarin je knoflook heb geperst en zout en peper aan heb toegevoegd. doe ze bij de champignons in de oven na 10 minuten.

nu moet je snel zijn. zet de salade, eieren, gevulde olijven, noten op je dressoir of op een leuke tafel. zorg dat het er allemaal mooi uitziet. zet voor je gasten een glas wijn op tafel of een ander lekker drankje en zeg dat het eten zo klaar is.

in een pan met wat olie bak je snel de stukjes kipfilet krokant , zorg dat je dunne reepjes heb die snel gaar zijn want je heb niet veel tijd, doe de stukjes in een leuke schaal met prikkers ernaast en dek ff af en zet op het buffet.

ondertussen had je de frituurpan al aan moeten hebben hahaha maar goed die is nu dus heet. bak de kroketjes en houd ze wel apart. doe ze in aparte schaaltjes en zet er bordjes in wat het is. bakken duurt maar 3 of 4 minuten.

gooi daarachteraan DIRECT de plakken aardappel en vraag aan een van je gasten of die er op will letten. als ze mooi bruin zjn mogen ze eruit, bestrooi ze dan met knoflookpoeder, zout, peper en paprikapoeder en zet ze gauw op het buffet.

haal de broodplakken en gevulde champignons uit de oven, doe de broodplakken in een mand en de champignons op een mooie schaal.
zet snel op het buffet, loop rap terug naar de keuken

verwarm de gehaktballetjes in tomatensaus in de magnetron, doe ze in een leuke schaal met prikkers ernaast. zet op het buffet en verklaar het buffet voor geopend.

Serveertip

Dien alles op in buffet vorm. zorg dat er van alles genoeg is. je kunt bijvoorbeeld ook halve avocado`s erbij serveren, met bijvoorbeeld garnalen, je kunt er een leuk bladerdeeghapje bijdoen met bijvoorbeeld champignons of kaas, of gehakt, je kunt dit buffet zo groot maken als je wilt. vergeet nooit brood en salade er bij te doen. dat hoort er echt bij. voorbereing is alles. als je dat goed aanpakt kan er niets mis gaan.

. niet te vergeten: sausjes.
tip: mosterdsausje voor de kroketjes
zwarte suas voor de kip (bak ui en knoflook in pan voeg soyasaus toe laat inkoken en maak dik met suiker voor de fans van heet gaat er ook een rode peper in.)
knoflooksaus (mayo-yoghurt-knoflook-peper-zout)
chilisaus uit fles
ketchup
mayo



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookbitch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top