Lychee ijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2009
  • Lychee ijs

    Lychee ijs

    Lychee ijs

Deel dit recept

Ingrediënten
2 blikjes lychees
1 blaadje gelatine
4 bolletjes gember
4 el. gembersiroop
enkele druppels citroensap
1/4 l. slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Week de gelantine 10 min. in koud water. Laat de lychees uitlekken, maar vang het sap op. Pureer de lychees samen met de gemberbolletjes in een keukenmachine of wrijf ze door een roerzeef. Verwarm 1 dl. van het lycheevocht met de gembersiroop en iets citroensap. Knijp de gelatine uit en los het blaadje op in het hete vocht. Roer hier de vruchtenmoes doorheen. Laat deze massa afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde moes.
Breng deze massa over in een laag koelkastbakje en bevries dit in 2 uur in de vriezer. Schep het ijs in die tijd een paar keer door.

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten