Aardbeien deluxe

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2009
  • Aardbeien deluxe

    Aardbeien deluxe

    Aardbeien deluxe

  • Aardbeien deluxe

    Aardbeien deluxe

    Aardbeien deluxe

Lekker als de hollandse aarbeien er weer zijn.
Voorjaars recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g aardbeien
1 eetlepel roze peperbessen
1 – 1½ eetlepel balsamicoazijn
1 – 2 theelepels poedersuiker
125 g prosciutto di San Daniele of Parmaham
1 bolletje buffelmozarella
extra vergine olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

Bereidingswijze

Doe de peperbessen in een vijzel en kneus ze, zonder ze echt fijn te wrijven. Je kunt dit ook doen door ze op een snijplank te leggen en te pletten met de bodem van een koekenpan.

Doe de aardbeien in een schaal en voeg de peperbessen, balsamicoazijn en poedersuiker toe. Doe dit naar smaak – de ene balsamico is zoeter dan de andere. Laat de aardbeien minimaal een uur, maximal vier uur marineren.

Verdeel de ham over een schaal of over twee borden. Pluk de mozzarella uit elkaar en leg de stukken naast de ham. Schep ook de aardbeien ernaast.

Druppel een beetje van de marinade en een straaltje olijfolie over het gerecht.

Bron

nrc kookt met Janneke Vreugdenhil

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten