Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2009
  • Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

  • Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

  • Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

  • Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

    Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven.
Heerlijk om het is eens uit te proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr boter
25 gr bloem
350 ml melk
12 lasagnebladen
snufje nootmuskaat
1 el olijfolie
1 ui, gehakt
3 teentjes knoflook
1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of
wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN.
8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes
250 gr ricotta
3 el basilicum
150 gr geraspte kaas
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat 1 minuut garen en voeg de helft melk toe.
Roer de saus, schenk de rest melk erbij. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Kook lasagnevellen 8 minuten. Laat uitlekken/ Bak knoflook en ui 3 minuten. Roerbak spinazie, schep tomaat en olijven erdoor en haal pan van het vuur. Voeg ricotta, basilicum, peper en zout toe. Leg op elk lasagnevel een lepel vulling en rol op. Leg canneloni in schaal en schenk saus erover,. Strooi kaas erover en zet 15-20 minuten in oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.

Bron

VROUW blad van de telegraaf

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sacredsin avatar
Sacredsin 22-09-2016

"Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. " - iemand is wel degelijk het gehakt vergeten als ik het zo lees ;)

hans3333 avatar
hans3333 02-12-2015

ook dit recept ramelt aan alle kanten, soinazie even zelf maken, ? en van bonduel ? i,m lost " 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN." spelling is best lastig , ohh wacht het komt van de televaag , de kattenbakkrant van nederland, tja dat verklaart wel een hoop

Delarosa avatar
Delarosa 02-12-2015

Volgens mij heeft er iemand nog nooit van vegetarisch gehoord

Mr_C avatar
Mr_C 02-12-2015

Volgens mij is iemand het gehakt vergeten in het recept.

Mijnt avatar
Mijnt 11-05-2013

Heel lekker gegeten vanavond!!!

magdas avatar
magdas 27-03-2013

Dit recept ken ik van mijn dochter die in Italië woont. Ik kook de lasagnevellen (de gekartelde zijn leuk voor dit recept) in een wijde pan met wat olijfolie in het water tegen het plakken, per 3 of 4 tegelijk, ze moeten naast elkaar liggen en niet bovenop elkaar, dan lukt het prima. Over de rolletjes giet ik wat marinarasaus, dat is een tomatensaus met wat kruiderij erin. Door het toevoegen van wat marinarasaus wordt de lasagne lichter. In de oven eerst afdekken met alufolie, de laatste 5 minuten zonder de folie om de schotel te gratineren. Zo wordt het niet droog en blijft het heerlijk smeuïg.

magdas avatar
magdas 27-03-2013

Dit recept ken ik van mijn dochter die in Italië woont. Ik kook de lasagnevellen (de gekartelde zijn leuk voor dit recept) in een wijde pan met wat olijfolie in het water tegen het plakken, per 3 of 4 tegelijk, ze moeten naast elkaar liggen en niet bovenop elkaar, dan lukt het prima. Over de rolletjes giet ik wat marinarasaus, dat is een tomatensaus met wat kruiderij erin. Door het toevoegen van wat marinarasaus wordt de lasagne lichter. In de oven eerst afdekken met alufolie, de laatste 5 minuten zonder de folie om de schotel te gratineren. Zo wordt het niet droog en blijft het heerlijk smeuïg.

lili8 avatar
lili8 24-10-2012

Vorige week deze canneloni gehad. De smaak is lekker, we vonden het alleen een beetje droog. We hadden nog wat over en daarbij heb ik extra tomatensaus erover gedaan. Wordt het iets smeuïger van!

riawes avatar
riawes 22-09-2012

Je heerlijke recept meegenomen. Groet van Ria

mikoo avatar
mikoo 21-09-2012

Erg lekker, maar wel een behoorlijke caloriënbom. Maar dat mag af en toe best eens. Lekker om er een frisse salade bij te serveren. Wij kunnen er trouwens 2 keer van eten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten