1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Door: marianneoud

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2009

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven.
Heerlijk om het is eens uit te proberen.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


25 gr boter
25 gr bloem
350 ml melk
12 lasagnebladen
snufje nootmuskaat
1 el olijfolie
1 ui, gehakt
3 teentjes knoflook
1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of
wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN.
8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes
250 gr ricotta
3 el basilicum
150 gr geraspte kaas
peper en zout


Verder heb je nodig


Oven


Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat 1 minuut garen en voeg de helft melk toe.
Roer de saus, schenk de rest melk erbij. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Kook lasagnevellen 8 minuten. Laat uitlekken/ Bak knoflook en ui 3 minuten. Roerbak spinazie, schep tomaat en olijven erdoor en haal pan van het vuur. Voeg ricotta, basilicum, peper en zout toe. Leg op elk lasagnevel een lepel vulling en rol op. Leg canneloni in schaal en schenk saus erover,. Strooi kaas erover en zet 15-20 minuten in oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.

Tags, , , ,

Bron

VROUW blad van de telegraaf



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top