Timbaaltje van roomyoghurt met basilicum en aardbeien
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-05-2009
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 5 g
vet: 23 g
koolhydraten: 21 g
kcal (kj): 315 (1323)
Ingrediënten 4 personen
4 blaadjes gelatine (8 g)250 ml slagroom (Melkan)
50 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g Griekse yoghurt of volle yoghurt
2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
200 g aardbeien, gehalveerd
versgemalen peper
enkele blaadjes basilicum
Benodigdheden
4 timbaaltjes of rechte glazen, inhoud 150 ml, ingevetVoorbereiding
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm 100 ml slagroom met basterdsuiker en vanillesuiker en laat de room zachtjes 2 minuten koken. Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de warme room. Laat de room (eventueel in een bakje koud water) afkoelen tot het mengsel dikker wordt. Meng de yoghurt met de gehakte basilicum. Klop de rest van de slagroom stijf.
Bereidingswijze
Spatel de room met de gelatine en de basilicumyoghurt door de geklopte slagroom. Schep dit mengsel in de timbaaltjes en laat de desserts 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de aardbeien met peper. Stort de timbaaltjes op bordjes. Leg de aardbeien eromheen. Garneer met blaadjes basilicum.
Bron
Onbekend
Serveertip
• Bereid het gerecht eens in één puddingvorm (inhoud 1 l).
• Vervang de peper bij de aardbeien door 2 theelepels balsamicoazijn.
Wijnadvies:
Moscato d`Asti, maar ook een lichtzoete, goedgekoelde Bergerac Moelleux zal smaken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties