MOORSE COURGETTESALADE
- Spaans, Salade
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-05-2009
Deze salade is geschikt voor 4-6 pers
Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie500 g courgettes in dunne plakjes
1 grote teen knoflook gehalveerd
50 g pijnboompitten geroosterd
50 g rozijnen
3 el fijngesneden munt
2 el citroensap, of naar smaak
zout en peper
Benodigdheden
grote koekenpansalade schaal
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur.
Voeg de knoflook toe en fruit hem tot hij goudbruin is en de olie op smaak heeft gebracht.
Schep hem dan uit de olie en gooi hem weg.
Voeg de courgettes toe en roerbak tot de plakjes net zacht zijn.
Haal direct uit de pan en doe ze in de salade schaal.
Haal de pan van het vuur
Voeg de pijnboompitten, rozijnen, munt, het citroensap en zout en peper toe en roer goed.
meng dit met de courgettes proef en voeg evt. olijfolie, citroensap, zout en peper toe.
Laat de salade afkoelen en zet hem afgedekt minstens 3 1/2 uur in de koelkast staan.
Haal hem 10 min voor het serveren uit de koelkast
Bron
Simpelweg lekker SPAANSE keuken
Serveertip
Heerlijk bij lams of kalfsvlees
Zelf laat ik de salade een uur op kamertemp staan pers vind ik dan de smaak tot zijn recht komen
Laatste reacties
Lijk me lekker en past bij mijn smaak. Bedankt![br][br] Groetjes Deon