Romige spaghetti met voorjaarsgroenten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bos bospeen
3 bosuitjes
1 gele paprika
1/2 bakje cherrytomaten
300 gr. spaghetti
125 ml zure room
150 gr. geraspte belegen kaas
olijfolie
1/2 el. gedroogde tijm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakblik

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor, Schil de bospeentjes met een dunschiller. Snijd de bospeentjes, bosuitjes (zowel het wit als het groen) en de paprika in stukken van 3 cm.

Bereidingswijze

Schep de groenten in een bakblik om met olijfolie, tijm, zout en peper naar smaak. Schuif het bakblik 15 cm. onder de hete grill en rooster de groenten in 15-18 min. mooi bruin en gaar; schep ze regelmatig om. Halveer de tomaatjes en schep ze na 12 min. door de groenten, zodat ze nog enkele minuten meeroosteren. Kook intussen de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 10-12 min. beetgaar. Giet de spaghetti af (bewaar 3 el. kookvocht) en roer er de zure room, de kaas en het kookvocht door. Breng de spaghetti op smaak met zout en (versgemalen) peper. Warm de spaghetti nog heel even zachtjes door en verdeel de pasta over vier warme diepe borden. Schep de geroosterde groenten erover.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten