Salsa verde Groene peterseliesaus
- Spaans, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 16-05-2009
Lekker bij vis en over geroosterde groenten
Ingrediënten
5 el olijfolie1 sjalotje fijngehakt
4 teentjes knoflook fijngehakt
30 g bloem
200 ml witte wijn
6 el peterselie fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
panBereidingswijze
Verhit de olie en fruit het sjalotje en de knoflook.
Strooi de bloem erover en roer alles goed door.
Voeg al roerend de wijn toe en roer tot de saus een gladde massa is.
Laat de wijn 1/3 inkoken en voeg dan de peterselie toe.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bron
Kook ook Spanje
Serveertip
In een leuk schaaltje serveren
Laatste reacties
Hallo je zou het kunnen proberen met een potje op de weck manier ik zelf heb dit nog nooit gedaan het staat bij mij nog geen eens een dag in de koelkast, laat het me weten of het lukt. Groetjes Jacgueline
Lijkt me leuk en lekker .... denk je dat je de saus ook lang kan bewaren, bijvoorbeeld een paar potjes in de kast houden?