Salsa verde Groene peterseliesaus

  • Spaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-05-2009

Lekker bij vis en over geroosterde groenten

Deel dit recept

Ingrediënten
5 el olijfolie
1 sjalotje fijngehakt
4 teentjes knoflook fijngehakt
30 g bloem
200 ml witte wijn
6 el peterselie fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit het sjalotje en de knoflook.
Strooi de bloem erover en roer alles goed door.
Voeg al roerend de wijn toe en roer tot de saus een gladde massa is.

Laat de wijn 1/3 inkoken en voeg dan de peterselie toe.
Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bron

Kook ook Spanje

Serveertip

In een leuk schaaltje serveren

Laatste reacties

jacgueline avatar
jacgueline 17-05-2009

Hallo je zou het kunnen proberen met een potje op de weck manier ik zelf heb dit nog nooit gedaan het staat bij mij nog geen eens een dag in de koelkast, laat het me weten of het lukt. Groetjes Jacgueline

tilitobi avatar
tilitobi 17-05-2009

Lijkt me leuk en lekker .... denk je dat je de saus ook lang kan bewaren, bijvoorbeeld een paar potjes in de kast houden?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten