bladerdeegtaartjes met zalm

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2009

het was erg lekker en ik heb het als voorgerecht gebruikt voor 6pers.,
iedereen heeft gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 plakken diepvriesbladerdeeg(á 45g)
1 prei (200g)
1 el olie
400g zalmfilet zonder huid
1-2 el citroensap
zout en peper
1 bosje dragon (diepvries) evtl. dille
150g roomkaas met walnoten
4 eieren
250 ml melk
nootmuskaat
bloem voor het werkvlak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm,oven

Voorbereiding

Laat de plakken bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Was in de tussentijd de prei en snijd hem in dunne ringen in hete olie.Laat het daarna afkoelen.
Maak de zalmfilet schoon,dep hem droog en snijd hem in kleine stukjes.Besprenkel de zalm met het citroensap en breng het geheel op smaak met zout en peper. Was de dragon en snijd het fijn.
Snijd de roomkaas in kleine stukjes.
Kluts de eieren en roer de melk er doorheen.
Breng het eimengsel op smaak met zout,peper en nootmuskaat.
evtl. muffinvorm invetten

Bereidingswijze

Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkvlak.
Rol het deeg uit tot een dunne plak (ca 30x 40cm).
Snijd de plak vervolgens in 12 stukken van 10x10cm.
Leg de deegplakjes in de holtes van een muffinvorm(voor 12stuks).
Verdeel de zalm,prei en dragon over het deeg.
Giet het mengsel van ei en melk in de vormpjes tot 1cm onder de rand.
Verdeel de kaas vervolgens over de vormpjes.
Bak de taartjes ca 30min. in een voorverwarmde oven
(elektr. 200 C / hete lucht 175 C / gas stand 3)
Laat de taartjes een beetje afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit.

Bron

koken en genieten

Serveertip

hier past een koele rosé bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten