Hete kip met paprika en ham
- Spaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 16-05-2009
Spaanse naam Pollo chilindron
bereiding 30 min in de oven 1 uur
Ingrediënten 4 personen
100 ml olijfolie1 grote scharrelkip in stukken of 4 kippenbouten
olie om in te vetten
1 grote ui gesnipperd
4 teentjes knoflook gesnipperd
2 groene paprika`s in reepjes
1 pot ontvelde rode paprika`s in reepjes
2 rode spaanse pepers zonder zaadjes in fijne reepjes
159g serranoham in blokjes
1 blik gepelde tomaten op sap (400g)
1 tl paprikapoeder
250 ml gevogeltefond
zout en versgemalen peper
1/2 bosje verse peterselie
Benodigdheden
ovenbraadpan
ovenschaal
aluminiumfolie
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 175c
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
Haal ze uit de pan en leg ze in een grote met boter ingevette ovenschaal.
Bak in de zelfde pan de ui, knoflook, groene en rode paprika`s, spaanse peper en ham in ca.4 min bruin.
Doe de tomaten,paprikapoeder en de fond erbij en laat het mengsel nog 5 min koken.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Schep de tomatensaus over de kip.
dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal gedurende ca. 1uur in de oven tot de kip zacht en gaar is en de smaken zijn ingetrokken.
Serveertip
Serveer de pollo chillindron in de ovenschaal en garneer met toefjes peterselie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties