Turkse pannenkoekjes

  • Turks, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2009

Deze Turkse pannenkoekjes hebben mucver en worden geserveerd met yoghurt waar knoflook door gemengd is. Ik heb ooit in een kookwinkel in Frankrijk kleine blini-pannetjes ( voor Russische boekwijt pannenkoekjes ) gekocht; Hoge ijzeren kleine pannetjes met een doorsnede van ca. 7-8 cm. Ideaal om deze pannenkoekjes in te maken, maar ze zijn uiteraard ook kleiner te maken (als drie in de pan ) of groter in een kleine `gewone`koekenpan of in een kleine 1 persoonswok..

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
3 courgettes, zout, 3 eieren, 1 flinke sjalot, 1 cup fetakaas, 1/2 cup bloem, 1 theelepel bakpoeder, olijfolie, 2 theelepels gehakte dille ( diepvries), versgemalen peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rasp de courgettes boven een zeef. Bestrooi met zout en laat 5 minuten staan. Druk alle vocht uit de geraspte groente ( er blijft maar ca. de helft over). Klop de eieren in een kom los en meng er de uitgeknepen courgette door. Snipper de sjalot en brokkel de feta fijn. Meng dit met bloem, bakpoeder en een theelepel bakpoeder door de eieren en courgette. Breng op smaak met zout, peper en dille. Bak van dit beslag in ca. 6 minuten per stuk kleine dikke ( pannen) koekjes. Ze moeten enigszins knapperig aan de buitenkant zijn en zacht van binnen.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Lekker met Turkse yogurt die op smaak gebracht is met zout en een of twee uitgeperste tenen knoflook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten