Ananastaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2009
  • Ananastaart

    Ananastaart

    Ananastaart

Een lekkere taart voor veel personen

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr bakmeel;
5 eieren;
125 gr boter;
snufje zout;
8 eetl melk;
3 blikken ananas (560 gram)
0,5 kopje water
1 kop suiker;
2 pakjes gelatine;
1/8 liter slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Scheidt de dooiers van het wit.
Klop boter en eierdooiers. Daarna bakmeel, zout en de melk erdoor doen ( de hoeveelheid melk is afhankelijk, het deeg moet nog wat stijver zijn dan voor appeltaart).
Smeer het uit op het bakblik. In de oven zetten en ongeveer 35 minuten laten bakken (het moet lichtbruin zijn, niet te donker want dan wordt het veel te droog).

Bereidingswijze

De ananas met het vocht, de suiker en het water opzetten. Gelatine weken in water. Als de ananas kookt de gelatine er doorheen roeren.
Slagroom kloppen. Eiwitten kloppen. Slagroom en eiwitschuim beiden voorzichtig door de ananas spatelen.
Laat het deeg en de ananas wat afkoelen en doe daarna de ananas op het bakblik. Laat het daarna helemaal afkoelen

Bron

internet

Laatste reacties

mar505 avatar
mar505 18-05-2009

lekker recept neem hem mee, groetjes marrie

professoroud avatar
professoroud 17-05-2009

Hallo Susan, Gelatine werkt niet bij verse ananas, wel bij gekookte. daarom in dit recept dus ananas uit blik gebruikt. Groetjes, Jos

susan56 avatar
susan56 17-05-2009

lekker recept, ik dacht alleen dat gelatine niet werkt bij ananas(niet bind) ik ga even kijken op je website ananas , leuk, gr. susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten