1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Salsa romesco Rode pepersaus

Salsa romesco Rode pepersaus

  • Spaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2009

Ingrediënten


330g tomaten van een stevig soort
1 grote rode paprika
1 bol knoflook de teentjes los en ongepeld
5 el olijfolie(of meer)
1 groot stuk witbrood
75g witte amandelen
150 ml rode wijnazijn
2 tl gemalen chillivlokken
zeezout


Verder heb je nodig


Grill
koekenpan
keukenmachinen


Zowel warm als koud lekker bij vis schaal en schelpdieren of bij de BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grill

Bereidingswijze

Bestrijk de tomaten, paprika en de teentjes knoflook met olijfolie en rooster ze onder de grill tot de buitenkant bruin is maar nog niet verbrand.
Doe ze in een plastic zak of kom en dek alles goed af, zodat de groenten de kans hebben om na te stomen.
Verwijder de schillen en zaden van de tomaten en paprika en de velletjes vande knoflook.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze daarna in grove stukken.

Pureer de groenten met het brood en de amandelen in een keukenmachine net niet helemaal fijn.
Kook de chillivlokken met de wijnazijn in tot de helft en voeg het toe aan het groentenmengsel.
Roer alles goed door en breng de saus op smaak met zeezout

Bron

Kook ook Spanje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacgueline


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacgueline
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top