zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2009

limburgs zuurvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg runder polet,4 laurierblaadjes,5 kruidnagels.snufje zout en snufje peper.4 dikke uien.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
standaard!!!.in iedere keuken te vinden

Voorbereiding

runderpolet in de azijn zetten met de laurierblaadjes en kruidnagels.maximaal 8 uur!!!
daarna uit laten lekken in de vergiet,vlees droog deppen.
uien in dikke plakken toevoegen

Bereidingswijze

250 gram boter in de pan,hierbij 150 gram basterdsuiker.dit laten carameliseren.dan de runderpolet toevoegen (effe hoog vuur houden
vlees roeren men ziet dan dat dit al direct bruin word,eventueel beetje vocht toevoegen.deksel erop en ongeveer dik uurtje laten stoven.men kan er nog een lepeltje stroop bij doen,naar eigen smaak.als het vlees bijna gaar is kan men dit binden met aardappelzetmeel.dan blijft de kleur behouden.

Serveertip

met aardappels of frietjes boontjes en appelmoes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten