zuurvlees
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-05-2009
limburgs zuurvlees.
Ingrediënten 6 personen
1 kg runder polet,4 laurierblaadjes,5 kruidnagels.snufje zout en snufje peper.4 dikke uien.Benodigdheden
standaard!!!.in iedere keuken te vindenVoorbereiding
runderpolet in de azijn zetten met de laurierblaadjes en kruidnagels.maximaal 8 uur!!!
daarna uit laten lekken in de vergiet,vlees droog deppen.
uien in dikke plakken toevoegen
Bereidingswijze
250 gram boter in de pan,hierbij 150 gram basterdsuiker.dit laten carameliseren.dan de runderpolet toevoegen (effe hoog vuur houden
vlees roeren men ziet dan dat dit al direct bruin word,eventueel beetje vocht toevoegen.deksel erop en ongeveer dik uurtje laten stoven.men kan er nog een lepeltje stroop bij doen,naar eigen smaak.als het vlees bijna gaar is kan men dit binden met aardappelzetmeel.dan blijft de kleur behouden.
Serveertip
met aardappels of frietjes boontjes en appelmoes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties