Spaanse tapasschaal

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Spaanse tapasschaal

    Spaanse tapasschaal

    Spaanse tapasschaal

Je eigengemaakte tapas schotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stokbrood
enkele tenen knoflook
olijfolie
8 plakjes Serranoham in stukjes
12 middelgrote trostomaten
1 ei
1 blikje tonijn
10 ontpitte groene olijven
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels mayonaise
200 gr gekookte mosselen
1 bosui
paprikapoeder
3 takjes peterselie
100 gr gebrande of gerookte amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk die met de knoflook uit de pers en olijfolie.
Rooster de plakjes stokbrood op de bakplaat goudbruin en beleg ze met stukjes Serranoham.
Snijd de kapjes van de tomaten en schep de tomaten leeg.
Kook het ei hard en pel het.
Hak de olijven in stukjes.

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken, prak de vis met het ei, de olijfstukjes, 1 geperste teen knoflook, 2 eetlepels citroensap en de mayonaise fijn en vul de tomaatjes hiermee.
Meng de mosselen met 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook uit de pers, de gehakte bosui, 1/2 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper.

Serveertip

Serveer deze tapas, ook de amandelen, in schalen of op borden en geef er cocktailprikkers bij.Vul de schaal desgewenst aan met gebrande amandelen en (gevulde) olijven.
Was en droog de peterselie, hak hem fijn en strooi hem in de schaal.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten