Peper Steak, Orientaal
- Canadees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-05-2009
Gezond, vlug en pittig.
Ingrediënten 6 personen
700 gr. malse runderlappen3 Eetl. Soy saus
1 El. slaolie
snufje peper (Cayenne), zout
1/2 Theel. gember (poeder of vers)
1 teentje knoflook (fijn gehakt)
1 Tl. slaolie
1 gesneden groene paprika
125 gr. verse gesneden champignons
6 groene uitjes (in 1 1/2 cm. lange stukjes)
125 ml. boullion
1 Tl. bloem
2 tomaten, in 8 halve maantjes gesneden
Benodigdheden
Wok en diepe braadpanVoorbereiding
Runderlappen in dunne (1 1/2 cm.) plakken snijden dan diagonaal in 3/4 cm. stroken snijden. Combineer vlees in een schaal met soy saus, olie en peper. In de koelkast laten staan voor minstens 2 uren. Haal de vlees uit de saus en bewaar de saus.
Bereidingswijze
In een pan, of wok, verhit nu de gember, knoflook en de olie.
Voeg vlees toe en bak het even bruin (4 min.). Haal nu het vlees eruit .
Nu de 3 groenten in de wok koken en roeren. Na ongeveer 2 min. weer het vlees toevoegen.
Combineer het overgebleven saus van de voorbereiding met boullion en bloem. Voeg dit aan de wok toe tot alles wat dikker word.
Voeg als laatste tomaten toe en kook nog voor 2-3 min. langer
Bron
Better Homes & Gardens
Serveertip
Gekookte rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties