Peper Steak, Orientaal

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2009
  • Peper Steak, Orientaal

    Peper Steak, Orientaal

    Peper Steak, Orientaal

Gezond, vlug en pittig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
700 gr. malse runderlappen
3 Eetl. Soy saus
1 El. slaolie
snufje peper (Cayenne), zout

1/2 Theel. gember (poeder of vers)
1 teentje knoflook (fijn gehakt)
1 Tl. slaolie
1 gesneden groene paprika
125 gr. verse gesneden champignons
6 groene uitjes (in 1 1/2 cm. lange stukjes)

125 ml. boullion
1 Tl. bloem
2 tomaten, in 8 halve maantjes gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok en diepe braadpan

Voorbereiding

Runderlappen in dunne (1 1/2 cm.) plakken snijden dan diagonaal in 3/4 cm. stroken snijden. Combineer vlees in een schaal met soy saus, olie en peper. In de koelkast laten staan voor minstens 2 uren. Haal de vlees uit de saus en bewaar de saus.

Bereidingswijze

In een pan, of wok, verhit nu de gember, knoflook en de olie.
Voeg vlees toe en bak het even bruin (4 min.). Haal nu het vlees eruit .
Nu de 3 groenten in de wok koken en roeren. Na ongeveer 2 min. weer het vlees toevoegen.
Combineer het overgebleven saus van de voorbereiding met boullion en bloem. Voeg dit aan de wok toe tot alles wat dikker word.
Voeg als laatste tomaten toe en kook nog voor 2-3 min. langer

Bron

Better Homes & Gardens

Serveertip

Gekookte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten