Tortilla di Padre

  • Spaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2009

Spaanse omelet met Chorizo.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 8 medium aardappelen in plakjes gesneden,
* 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene paprika en
2 grote uien in kleine stukjes gesneden,
* 1 1/2 ons in dunne plakjes gesneden chorizo,
* 20 olijfjes in plakjes gesneden,
* 2 tenen knoflook,
* 2 tl. Mexicaanse kruiden,
* 2 tl. sambal,
* peterselie, dille en dragon,
* 6 eieren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan met deksel, mengkom en vergiet.

Voorbereiding

Aardappelschijfjes 10 min. voorkoken.

Bereidingswijze

Aardappelschijfjes in de hapjespan bakken met de paprikapoeder. Daarna in een kom overgooien.
In dezelfde hapjespan paprika en ui bakken en op het laatst alle overige ingrediënten, behalve de eieren, even meebakken.
Daarna alles bij de aardappels doen, de eieren toevoegen, alles goed mengen en in een vergiet laten uitlekken. Het bezinksel opvangen!
Boter in de (schoongemaakte) hapjespan doen, het mengsel erin verdelen en het opgevangen bezinksel er over uitsmeren. Deksel op de pan en elke kant 10 min. op LAAG vuur bakken.
(Omdraaien mbv. een bord of deksel).

Serveertip

Kan uitstekend dienen als hoofdgerecht, maar ook als voorgerecht, borrelhap of tapas.
Buen provecho !!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten