Tortilla di Padre
- Spaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-05-2009
Spaanse omelet met Chorizo.
Ingrediënten 4 personen
* 8 medium aardappelen in plakjes gesneden,* 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene paprika en
2 grote uien in kleine stukjes gesneden,
* 1 1/2 ons in dunne plakjes gesneden chorizo,
* 20 olijfjes in plakjes gesneden,
* 2 tenen knoflook,
* 2 tl. Mexicaanse kruiden,
* 2 tl. sambal,
* peterselie, dille en dragon,
* 6 eieren.
Benodigdheden
Hapjespan met deksel, mengkom en vergiet.Voorbereiding
Aardappelschijfjes 10 min. voorkoken.
Bereidingswijze
Aardappelschijfjes in de hapjespan bakken met de paprikapoeder. Daarna in een kom overgooien.
In dezelfde hapjespan paprika en ui bakken en op het laatst alle overige ingrediënten, behalve de eieren, even meebakken.
Daarna alles bij de aardappels doen, de eieren toevoegen, alles goed mengen en in een vergiet laten uitlekken. Het bezinksel opvangen!
Boter in de (schoongemaakte) hapjespan doen, het mengsel erin verdelen en het opgevangen bezinksel er over uitsmeren. Deksel op de pan en elke kant 10 min. op LAAG vuur bakken.
(Omdraaien mbv. een bord of deksel).
Serveertip
Kan uitstekend dienen als hoofdgerecht, maar ook als voorgerecht, borrelhap of tapas.
Buen provecho !!!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties