1. Home
  2. Recepten
  3. Iraanse keuken
  4. Borani badjeman I (aubergine-yoghurtsalade)

Borani badjeman I (aubergine-yoghurtsalade)

Door: planco

  • Iraans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2009

Ingrediënten 6 personen


2 grote ovale aubergines (350 gr per stuk)
zout
11/2 dl olijfolie
1/2 liter in een kaasdoek uitgelekte yoghurt
2 uitgeknepen teentjes knoflook (of naar smaak meer)
zout, versgemalen zwarte peper
gehakte walnoten om te garneren


Verder heb je nodig


Kaas -theedoek


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergines in de lengte in tweeën, snijd er dan schijfjes van 5 mm dik van, besprenkel die royaal met zout en laat ze in een vergiet 30 minuten uitlekken.
Spoel ze grondig af met koud water en droog ze in een theedoek.
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de aubergines aan iedere kant goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bereidingswijze

Vermeng de yoghurt met wat zout en de knoflook en klop alles wat op.
Leg een laag afgekoelde aubergines op een schaal (laat de schijfjes een beetje overlappen), kruid met peper en spreid er wat yoghurt over uit. Herhaal dit proces en eindig met een laag yoghurt.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast om volledig koud te worden.

Serveertip

Dien op met gehakte walnoten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top