1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Consomme Alice

Consomme Alice

Door: poozzle

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-1999

Ingrediënten 4 personen


- 1 soepkip
- 2 bouillonblokjes
- 1 potje kervel, of 1 bosje verse kervel
- bouquet garni
- peperkorrels
- 1 blikje artisjokhartjes
- groente: wortel, tomaat, ui



Heldere bouillon met kervel, kip en artisjokken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Trek een bouillon van de kip, groenten, bouquet garni, bouillonblokjes en de peperkorrels. Als je de pan in de oven zet en een uurtje of twee laat sudderen, krijg je een heerijke krachtige (ouderwets goede) bouillon. Verwijder de kip, leg apart en zeef de bouillon. Maak de kip schoon en houdt grote stukken apart. Hak de kervel fijn (of gebruik gewoon het potje) en voeg dit samen met de kip bij de bouillon. Snij de artisjokhartjes in vieren en doe dat ook bij de bouillon. Nog even doorwarmen en klaar is deze verrukkelijke consomme.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poozzle
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top