zalmfilet op bladerdeeg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2009
  • zalmfilet op bladerdeeg

    Zalmfilet op bladerdeeg

    Zalmfilet op bladerdeeg

Lekker en verrassend ziet er echt heel erg mooi uit

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 plakjes roomboter bladerdeeg
0,5 venkel knol
1 rode ui
4 verse zalm filets
2 theelepels vers thijm
4 eetlepels creme fraiche
verse peper en zout
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
je hebt in ieder geval een oven nodig en natuurlijk wat schaaltjes messen en een snijplakje

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 graden . Ontdooi de bladerdeeg. Snij de venkel in kleine stukjes en overgiet deze in een zeef met kokend water en laat deze nu goed uitlekken. Snipper nu ook de ui in kleine stukjes.

Bereidingswijze

* Snij met een scherp mes de huid van de zalm.
* Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat.
* Bestrijk de halve plakje bladerdeeg met creme fraiche.
* Wrijf de zalm in met peper en zout en leg ze op de creme fraiche.
* Bestrijk nu ook dun de zalm met creme fraiche.
* Strooi nu de kleine stukjes ui en venkel over de zalm.
* Besprenkel het geheel nu met een klein beetje olijfolie.
* Bak nu de zalm op op bladerdeeg in 15 - 20 minuten bruin en gaar.

Serveertip

Lekker met gefrituurde krieltjes en een salade

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 13-05-2009

lijkt me heerlijk, bedankt gr. susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten