zalmfilet op bladerdeeg
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-05-2009
Lekker en verrassend ziet er echt heel erg mooi uit
Ingrediënten 4 personen
2 plakjes roomboter bladerdeeg0,5 venkel knol
1 rode ui
4 verse zalm filets
2 theelepels vers thijm
4 eetlepels creme fraiche
verse peper en zout
2 eetlepels olijfolie
Benodigdheden
je hebt in ieder geval een oven nodig en natuurlijk wat schaaltjes messen en een snijplakjeVoorbereiding
verwarm de oven voor op 200 graden . Ontdooi de bladerdeeg. Snij de venkel in kleine stukjes en overgiet deze in een zeef met kokend water en laat deze nu goed uitlekken. Snipper nu ook de ui in kleine stukjes.
Bereidingswijze
* Snij met een scherp mes de huid van de zalm.
* Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat.
* Bestrijk de halve plakje bladerdeeg met creme fraiche.
* Wrijf de zalm in met peper en zout en leg ze op de creme fraiche.
* Bestrijk nu ook dun de zalm met creme fraiche.
* Strooi nu de kleine stukjes ui en venkel over de zalm.
* Besprenkel het geheel nu met een klein beetje olijfolie.
* Bak nu de zalm op op bladerdeeg in 15 - 20 minuten bruin en gaar.
Serveertip
Lekker met gefrituurde krieltjes en een salade
Laatste reacties
lijkt me heerlijk, bedankt gr. susan