1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vlierbloesemlikeur

Vlierbloesemlikeur

Door: miekeverm

  • Belgisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2009

Ingrediënten


• 60 gram citroenzuur (apotheek)
• 1,5 liter water
• 1,5 kg suiker
• 3 citroenen (gewassen – niet geschild – in schijfjes gesneden)
• 20 schermen vlierbloesem (eerst 3x spoelen), deze kan je vinden in de vrije natuur (eind mei, begin juni)


Verder heb je nodig


Grote kookpot met deksel, houten lepel en een zeef


Fris aperitiefdrankje met een zomerse toets.
Ook zonder toevoeging van rum heel lekker in spuitwater, champagne, schuimwijn, witte wijn, en bij een bolletje ijs.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlierbloesems plukken en 3 keer spoelen
Citroenen spoelen en in grote stukken snijden

Bereidingswijze

Het water koken, de suiker toevoegen en oplossen.
Water ietwat laten afkoelen, dan het citroenzuur onder mengen.
De gesneden citroenschijfjes + de vlierbloesems toevoegen en
goed mengen
Afdekken en 72u laten trekken (in een kom met deksel)
en 2x per dag omroeren.
Dan het mengsel filteren.

Deze siroop kan je invriezen in kleine flesjes.
- de siroop is zeer lekker over een bolletje ijs
- op zomerse dagen kan men de siroop bij spuitwater voegen
naar smaak
- je kan een beetje siroop toevoegen bij champagne,
schuimwijn of witte wijn..
- Of je mengt de siroop met witte rum voor een lekker aperitiefrankje: meng 400ml extract + 600ml witte rum

Serveertip

Koel serveren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekeverm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top