Okersoep met tomtom
- Surinaams, Soep
- 30-60 min.
Surinaamse groentesoep
Ingrediënten 4 recipe.people
2 1. water, 6-8 stuks okers, 2 bosjes tajerbladeren, 2 antroewa`s, 100 gr. zoutvlees, 250 gr. soepvlees, 2 takjes soepgroente (selderie), 1 kleine droge vis, 1 madam Janet peper, (0,5 uitje), 1 tomaat, (0,5 lepel margarine).Voor de tomtom: 6 groene of rijpe bananen of 1 broodvrucht of 4 cassaves of 200 gr. rijst.
Voorbereiding
Het zoutvlees in stukken snijden en even laten opkoken om te ontzouten of enkele uren van te voren in water laten staan.
Bereidingswijze
Het vlees en de vis opzetten met kokend water en laten trekken tot het vlees zacht is. De graten en vellen van de vis verwijderen. De gewassen tajerbladeren in de bouillon doen. Na een kwartier de tajerbladeren uithalen en fijn kloppen. Van de okers de uiteinden verwijderen, de okers in ronde stukjes snijden en met de peper en antroewa`s in de soep gaar koken. De fijngemaakte tajerbladeren op het laatst toevoegen, de soep even doorkoken en op smaak afmaken met de blokjes of wat zout.
Bij gebruik van ui en tomaat deze bakken met het zoutvlees in de margarine.
Bron
Groot Surinaams Kookboek (Starke & Samsin-Hewitt)
Serveertip
De soep opdienen met een of andere tomtom.