1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Okersoep met tomtom

Okersoep met tomtom

Door: duubje

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2009

Ingrediënten 4 personen


2 1. water, 6-8 stuks okers, 2 bosjes tajerbladeren, 2 antroewa`s, 100 gr. zoutvlees, 250 gr. soepvlees, 2 takjes soepgroente (selderie), 1 kleine droge vis, 1 madam Janet peper, (0,5 uitje), 1 tomaat, (0,5 lepel margarine).

Voor de tomtom: 6 groene of rijpe bananen of 1 broodvrucht of 4 cassaves of 200 gr. rijst.



Surinaamse groentesoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het zoutvlees in stukken snijden en even laten opkoken om te ontzouten of enkele uren van te voren in water laten staan.

Bereidingswijze

Het vlees en de vis opzetten met kokend water en laten trekken tot het vlees zacht is. De graten en vellen van de vis verwijderen. De gewassen tajerbladeren in de bouillon doen. Na een kwartier de tajerbladeren uithalen en fijn kloppen. Van de okers de uiteinden verwijderen, de okers in ronde stukjes snijden en met de peper en antroewa`s in de soep gaar koken. De fijngemaakte tajerbladeren op het laatst toevoegen, de soep even doorkoken en op smaak afmaken met de blokjes of wat zout.
Bij gebruik van ui en tomaat deze bakken met het zoutvlees in de margarine.

Serveertip

De soep opdienen met een of andere tomtom.

Bron

Groot Surinaams Kookboek (Starke & Samsin-Hewitt)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duubje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top