1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Heri-heri, eri`eri

Heri-heri, eri`eri

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2009

Ingrediënten 4 personen


Per persoon is nodig: 1 groene banaan, 1 rijpe banaan, 1 cassave of 1 zoete patate, 1 ei, 125 gr. bakkeljauw, 0,25 ui, 1 tomaat, 50 gr. margarine of 4 lepels olie, komkommer-, tomaten- of okersla.


Verder heb je nodig


2 pannen, aardappelmesje, snijplank


Aardvruchten samengekookt in 1 pan met bakkeljauw

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bakkeljauw schoon schrapen, wassen en voorkoken in ruim water.

Bereidingswijze

Groene, rijpe banaan en cassave schillen, wassen en opzetten met de zoete patate. Deze laatste koken en daarna schillen. Rijpe bananen die iets bruin of zacht zijn ook in de schil koken. De groene bananen en de zoete pataten onderin. De bakkeljauw bovenop zodat het geheel bedekt is en laten gaar koken plm. 20-30 min., zodra een vork gemakkelijk erdoor geprikt kan worden, is deze gaar. De rijpe banaan is na ongeveer 15 min. gaar. De laatste 10 min. ui en ei meekoken. De rijpe banaan, cassave en zoete patate moeten zodra ze gaar zijn uit het water gehaald en warm gehouden worden. De draden die over de rijpe banaan lopen met de punt van een vork opwippen en eraf trekken. Van de cassave de dikke nerf verwijderen. De groene banaan blijft op een laag vlammetje doorkoken tot het moment van opdienen. Als de bakkeljauw gaar is deze in stukken verdelen, en op een bord leggen. De tomaat in stukken snijden en de ui in ringen. De margarine of olie goed heet laten worden, hierin tomaat en ui even bakken. De gebakken ui en tomaat over de bakkeljauw gieten. Een andere manier om de bakkeljauw te bereiden is, ui en tomaat eerst bakken dan de bakkeljauw hierin stoven met 4 lepels water.

Serveertip

De heri-heri garneren met het hard gekookt ei en plakjes tomaat. Komkommer- of okersla of "birambiezuur" of soot`limtjié erbij geven.

Bron

Groot Surinaams Kookboek (Starke & Samsin-Hewitt)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duubje


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duubje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top