(borrelhapje) Rauwe ham met tomaat, feta en olijven
- Mediterraan, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-05-2009
Ingrediënten 4 personen
150 g rauwe ham, in plakken(ca. 8 plakken)
100 g feta, in kleine blokjes
2 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit, in plakjes of gehakt
1 vleestomaat, gepeld, in miniblokjes
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
8 lange sprieten bosui of bieslook
Voorbereiding
Leg de hamplakken naast elkaar op een plank. Schep de feta, olijven en tomatenblokjes door elkaar. Meng olijfolie, citroensap, zout en peper en schep dit door het fetamengsel.
Bereidingswijze
Verdeel het kaasmengsel over de plakken ham. Vorm er rolletjes of buideltjes van en bind deze dicht met bosui of bieslook.
Bron
boodschappen
Serveertip
Lekker bij een drankje
Laatste reacties
Klinkt goed. Staat inmiddels in mn kookboek. groetjes Carin
Klinkt goed. Staat inmiddels in mn kookboek. groetjes Carin
Leuk, meegenomen. Bedankt!
heerlijk, met glas chianti!
Lijkt me lekker, neem ik graag mee.
Leuk recept om te maken, ik neem hem mee, dankjewel
Hallo lekker hoor neem ik mee voor mijn tapa`s avondje volgende week Groetje Jacgueline
Heel leuk recept, neem ik van je mee. Bedankt. Margrit