Franse runderlappen
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 12-05-2009
Ingrediënten 4 personen
500g riblappenzout
peper
50g boter
1 ui
1 teentje knoflook
350g tomaten
1 schil van een halve sinaasappel
1 theelepel gedroogde Franse tuinkruiden
1 laurierblad
1dl rode wijn
1 ½ dl water
Voorbereiding
Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Strooi wat zout over de riblappen. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de tomaten, sinaasappelschil, tuinkruiden en het laurierblad erbij en bak dit 5 minuten mee.
Bereidingswijze
Giet dan de wijn en het water erbij en breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 2 ½ uur gaar sudderen. Verwijder het laurierblad en dien de riblappen op in de saus.
Bron
internet
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties