1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Blondies (brownies) met karamel en roomkaasvulling

Blondies (brownies) met karamel en roomkaasvulling

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2009

Ingrediënten 24 personen


225gr zachte boter
340 gr suiker
1 tl vanille-extract
3 eieren, losgeroerd
200 gr boem, gezeefd met half tl bakpoeder
170 gr witte chocolade, gesmolten

ROOMKAASVULLING
225 gr verse roomkaas, zacht geroerd
50 gr witte chocolade, gesmolten
3 el ahornsiroop
1 ei
1 el bloem


Verder heb je nodig


Oven


Blondies (brownies) met karamel en roomkaasvulling
Blondies (brownies) met karamel en roomkaasvulling

Blondies, de witte varianten van brownies, zijn ook lekker als chiq dessert. Smelt er dan wat gesmolten witte of pure chocolade over en bestrooi ze met geroosterd amandelschaafsel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Roer voor de vulling de roomkaas, chocolade, ahornsiroop, het ei en de bloem goed door elkaar in een kom.
2. Klop in een kom de boter met de suiker en het vanille-extract zacht en romig. Klop er geleidelijk de eieren door.
3. Voeg de bloem met het bakpoeder en de chocolade toe. Schep alles door elkaar.
4. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in met boter en bekleed hem met bakpapier. Schep de helft van het beslag erin. Verdeel hierover de roomkaasvulling. Schep het resterende beslag erover, Bak de koek 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven of tot hij stevig is. Laat afkoelen in de vorm en snijd de koek in ruitjes.

Bron

Muffins, brownies en ander gebak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top