WORTELSTAMPPOT EN SNELLE RUNDERSTOOF

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=2 ZAKKEN KILO `TJE AARDAPPELEN KRUIMIG = 1 KG WINTER-
PEEN , (Geschild en in stukken) = 2 el olijfolie = 1 ui,gesnipperd.
600 gr. runderreepjes,(Naturel) = 1/2 theel.kaneel.
=1 blik tomatenblokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
KOOKPAN
BRAADPAN

Bereidingswijze

1, KOOK DE AARDAPPELEN MET DE WINTERPEEN IN WIJNIG
WATER MET ZOUT IN 20 MIN. GAAR.
2. VERHIT IN EEN BRAADPAN DE OLIJFOLIE EN FRUIT DE UI.
vOEG DE RUNDERREEPJES TOE EN BAK ZE 5 MINUTEN MEE.
BESTROOI HET VLEES MET DE KANEEL EN ZOUT EN PEPER
NAAR SMAAK EN DOE DE TOMATENBLOKJES ERBIJ.
BRENG HET VLEESMENGSEL AAN DE KOOK EN LAAT HET
ZONDER DEKSEL OP LAAG VUUR 15 - 20 MIN.STOVEN.
3. GIET HET AARDAPPEL-WORTELMENGSEL AF EN VANG HET
KOOKVOCHT. STAMP HET AARDAPPEL - WORTELMENGSEL
MET CA. 100 ML KOOKVOCHT TOT EEN SMEUIGE STAMPPOT.
VOEG ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK TOE.
VERDEEL DE WORTELSTAMPPOT OVER 4 BORDEN EN
SCHEP ER DE RUNDERSTOOF BIJ.

Bron

©

Serveertip

VOOR EEN WAT KRUIDIGER,MINDER ZOET ACCENT KUN JE
INPLAATS VAN KANEEL 2 THEEL. GEMALEN KOMIJN GEBRUIKEN.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten