MonchouTaart Met smaak

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-05-2009

Een lekkere taart vooral voor mensen die gek zijn op monchoutaarten en eens wat variatie willen of gewoon voor mensen die gek zijn op taart en die graag iets lekkers op tafel zetten!

Deel dit recept

Ingrediënten
voor de bodem:
150 gram roomboter
1 pak bastonge/kandijkoeken( biscuitjes kunnen ook prima als je dat lekkerder vind)

3 pakjes monchou
300 ml slagroom
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje klopvast(klopfix)
1 blik vlaaivulling( aardbeien/kersen of een andere maakt niet uit welke je het lekkerste vind)
4 eetleppels jam (aardbeien/kersen of iets anders gewoon dezelfde als de vlaaivulling of wat je er maar bij vind passen!)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
springvorm
schalen(kleine en een wat grotere)
bakpaier( is handig maar gewoon invetten kan natuurlijk net zo goed)

Voorbereiding

Bakpapier! op de bodem van de springvorm ring er op zetten, rest wegknippen
de boter smelten
de koekjes verkruimelen hoe maakt niet uit maar wel lekker fijn!
boter bij de kruimeltjes voegen goed roeren!
kruimels verdelen over de bodem goed aandrukken! tot het een gelijke massa is!

Bereidingswijze

klop de monchou samen de suiker los
klop appart met een helemaal schone mixer de slagroom stijf
meng door de slagroom het zakje vanillie suiker en klopvast
meng de slagroom door de monchou goed blijven mixen er mogen het liefst helemaal geen klontjes meer in zitten!
mix dan de eetleppels jam er door heen!
verdelen over de bodem...
op laten stijfen en voor serveren de vlaaivulling er op smeren en de vruchten langs de rand decoreren

Serveertip

mooi met paar verse vruchten afhankelijk van welke jam je gebruikt!
en een dot verse slagroom

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vegavisje avatar
vegavisje 12-10-2013

Als je de slagroom stijf hebt en dan weer moet kloppen door de monchou, gaat de slagroom dat niet schiften? (Taart klinkt lekker!)

BrownPeacock avatar
BrownPeacock 12-10-2013

Het is een lekkere taart maar erg machtig. Je haalt er zeker 10 punten uit!

diniever avatar
diniever 15-05-2012

3 pakjes monchou gebruik je dan pakjes van 150/200 gram?

rondeel avatar
rondeel 17-01-2012

Afgelopen weekend gemaakt, en de verjaardagsgasten smulden!! Vond het zelf ook heel erg lekker ;-). Ik heb geen vlaaivulling gebruikt voor op de taart. Daarvoor heb ik mix van verse vruchten gebruikt (aardbei, bosbes, framboos). Dsnk voor je recept. Groetjes, Kirsten

inkie18 avatar
inkie18 22-09-2010

ik heb je recept 2 weken geleden gemaakt voor een verjaardag en het was een groot succes. Heerlijk die bodem van bastognekoeken! Ik zet je recept favoriet. Groetjes Inge

bosdom avatar
bosdom 17-07-2009

Als variatie kun je door de mengsel monchou/slagroom smaken toevoegen. Neem bv kokosschaafsel, rumaroma noem maar op.De variaties zijn eindeloos.Wat ik wel wil zeggen: MIX de monchou NOOIT door de slagroom, maar gewoon spatelen. Dan behoudt je de luchtigheid en stevigheid van de slagroom

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten