MonchouTaart Met smaak
- Multi-cultureel, Nagerecht
- 10-20 min.
Een lekkere taart vooral voor mensen die gek zijn op monchoutaarten en eens wat variatie willen of gewoon voor mensen die gek zijn op taart en die graag iets lekkers op tafel zetten!
Ingrediënten
voor de bodem:150 gram roomboter
1 pak bastonge/kandijkoeken( biscuitjes kunnen ook prima als je dat lekkerder vind)
3 pakjes monchou
300 ml slagroom
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje klopvast(klopfix)
1 blik vlaaivulling( aardbeien/kersen of een andere maakt niet uit welke je het lekkerste vind)
4 eetleppels jam (aardbeien/kersen of iets anders gewoon dezelfde als de vlaaivulling of wat je er maar bij vind passen!)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 5596,46 kcal |
Koolhydraten | 489,71 g |
Eiwitten | 48,67 g |
Vetten | 379,97 g |
Benodigdheden
mixerspringvorm
schalen(kleine en een wat grotere)
bakpaier( is handig maar gewoon invetten kan natuurlijk net zo goed)
Voorbereiding
Bakpapier! op de bodem van de springvorm ring er op zetten, rest wegknippen
de boter smelten
de koekjes verkruimelen hoe maakt niet uit maar wel lekker fijn!
boter bij de kruimeltjes voegen goed roeren!
kruimels verdelen over de bodem goed aandrukken! tot het een gelijke massa is!
Bereidingswijze
klop de monchou samen de suiker los
klop appart met een helemaal schone mixer de slagroom stijf
meng door de slagroom het zakje vanillie suiker en klopvast
meng de slagroom door de monchou goed blijven mixen er mogen het liefst helemaal geen klontjes meer in zitten!
mix dan de eetleppels jam er door heen!
verdelen over de bodem...
op laten stijfen en voor serveren de vlaaivulling er op smeren en de vruchten langs de rand decoreren
Serveertip
mooi met paar verse vruchten afhankelijk van welke jam je gebruikt!
en een dot verse slagroom