Gefrituurde brochettes met champignons en spek

  • Spaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2009

Tapas

Deel dit recept

Ingrediënten
20 gelijke,niet te grote dikke champignons
250 gr gezouten spek in een dikke plak
1 st courgette
150 gr paneermeel
2 ei
4 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het spek in gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water.Laat ze aan de kook komen en 2 min blancheren.Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier.Zet ze op zij.
Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af.
Halveer de courgette en verwijder de kopkanten .Snij ze vervolgens in totaal 20 stukken .
Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek en een stukje courgette op een prikkertje te rijgen.
Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei .Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden.
Kruid de brocheta`s met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem,het geklopte ei met knoflook en de paneermeel.Druk de paneermeel om de brocheta en verwijder het loszittende paneermeel .
Verwarm de olie op 180 graden en bak de brochetta`s vlak voor het serveren in 3 a 4 minuten goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Eetsmakelijk......

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten