Kipspiezen met satesaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-05-2009
  • Kipspiezen met satesaus

    Kipspiezen met satesaus

    Kipspiezen met satesaus

Hoofdgerecht met vlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 schaaltje kipfilet 350 gr.
5 eetlepels olijfolie,
1 duopak aardappelschijfjes,
700 gr.
1 blik sperziebonen 850 gr.
1/2 emmer kant en klare satesaus,
8 sateprikkers,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sateprikkers,grill, koekenpan,

Voorbereiding

Satéprikkers in water leggen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen. Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze

In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken. Sperziebonen 5 minuten verwarmen. Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen, halverwege keren. Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing

Serveertip

Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten