1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipspiezen met satesaus

Kipspiezen met satesaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-05-2009

Ingrediënten 4 personen


1 schaaltje kipfilet 350 gr.
5 eetlepels olijfolie,
1 duopak aardappelschijfjes,
700 gr.
1 blik sperziebonen 850 gr.
1/2 emmer kant en klare satesaus,
8 sateprikkers,


Verder heb je nodig


Sateprikkers,grill, koekenpan,


Kipspiezen met satesaus
Kipspiezen met satesaus

Hoofdgerecht met vlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Satéprikkers in water leggen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen. Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze

In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken. Sperziebonen 5 minuten verwarmen. Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen, halverwege keren. Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing

Serveertip

Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top