kipfilets cordon blue met penne alla romanesca
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-05-2009
Een makkelijk te maken heerlijk gerecht wat een combinatie vormt tussen de italiaanse en franse keuken.
Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, gebraden ham of een lekkere roomham, penne vers of verpakt, tomatenblokjes in blik of verse tomaten gehakt, pesto all genovesa, jong belegen kaas, oregano en italiaans kruiden, basilicum, peper en zout.Benodigdheden
cocktailprikkersVoorbereiding
snijd de kipfilets langs de lange zijde middendoor maar niet helemaal door. Vul ze vervolgens met een plak ham en een vijftal dunne plakjes jong belegen kaas. Klap ze dicht en prik ze zo goed mogelijk dicht met een drietal coctailprikkers.
Bereidingswijze
Bak de kipfilets rustig gaar en zorg dat ze goudbruim worden. Strooi wanneer ze bijna klaar zijn er wat peper zout en oregano over.
Kook ondertussen de penne beetgaar en giet deze af.
Doe in dezelfde pan op een hoog vuur olijfolie, de tomaten en een viertal koffielepels pesto. Kruidt met italiaanse kruiden en basilicum.
Bron
eigen recept
Serveertip
Kan eventueel geserveerd worden met een tomaten en mozarella salade ( insalata caprese)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties