Oreo chocolate cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2009
  • Oreo chocolate cheesecake

    Oreo chocolate cheesecake

    Oreo chocolate cheesecake

  • Oreo chocolate cheesecake

    Oreo chocolate cheesecake

    Oreo chocolate cheesecake

Heerlijke chocolade cheesecake.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr)
# 200 gr Oreo`s met chocoladevulling
# 50 gr roomboter
# 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet)
# 75 gr witte basterdsuiker
# 1 zakje vanillesuiker
# 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens)
# 2 zakjes klopfix (à 8 gr)
# 3 dl slagroom
# 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart.

Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel.

Bron

Philadelphia

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rondeel avatar
rondeel 27-08-2016

Echt een heerlijke taart! Ik kon philedelphia keuken niet vinden in supermarkt. Daarom naturel de gewone versie gekocht.

plavata avatar
plavata 27-07-2012

bedoel je met de philadelphia 2 pakjes van 80 g ?

renate999 avatar
renate999 18-05-2011

@anja: met mascarpone werkt het vast ook, maar de taart wordt er wel een stuk zwaarder/machtiger van. Heb je wel de echte Griekse yoghurt gebruikt?

anja_janssen avatar
anja_janssen 14-03-2011

was wel lekker, maar ik denk dat de taart 100x lekkerder was geweest als er i.p.v yoghurt, mascarpone was gebruikt, nu proefde je toch nog dat licht zurige van de yoghurt en dat vind ik bij deze taart niet zo passen, bij chocolade hoort een romige zachte smaak, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Ngeerts avatar
Ngeerts 01-08-2010

Ziet er lekker uit! Ik ga hem toevoegen. Groeten

V1985 avatar
V1985 07-07-2010

Deze taart gemaakt voor een vriendin, was echt een succes iedereen vond hem heerlijk. Je hebt ook maar een klein stukje per persoon nodig gezien het een erg zware taart is!! Bedankt voor het recept!!

souvlaki avatar
souvlaki 12-05-2010

Met moederdag gemaakt en was een succes!!! Restant geserveerd tijdens make-up party en iedereen vond het heerlijk Dankje voor recept!! Groetjes Souvlaki

shpyro avatar
shpyro 16-01-2010

Ga hem zo maken, kon alleen maar oreo koekjeds krijgen met witte vulling dus ga deze ook voor de bodem gebruiken. Ben erg benieuwd hoe het uitpakt.

hanatje avatar
hanatje 19-06-2009

Lijkt me lekker, hoe groot moet de springvorm zijn? :)

renate999 avatar
renate999 23-05-2009

Klopfix (ook te koop als Klopklop, het zijn kleine blauwe zakjes in de supermarkt bij de bakproducten) is slagroomversteviger. Het zorgt er voor dat de vulling goed stevig en luchtig wordt. Niet weglaten, dus!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten