country style spareribs

  • Amerikaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2009

beetje pittig maar heel erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter water
1dl azijn
100 gr bruine basterdsuiker
6 eetlepels TexMex kruiden
1200 gr spareribs
1 eetlepel mosterd
2 dl barbecuesaus
2 el abrikozenjam of honing
1 theelepel worcestersaus
1/2 eetlepel ketjap manis
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng het water met de azijn, de basterdsuiker, 3 eetlepels TexMex kruiden en de spareribs aan de kook.
zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca. 25 min.)
Zo nu en dan omscheppen.
Laten afkoelen en het liefst een nachtje laten staan,(als je er geen tijd voor hebt dan tenmiste 2 uur)

Bereidingswijze

Meng de mosterd met 2 eetlepels TexMex kruiden, 2 eetlepels barbecuesaus, de jam of honing, de worcestersaus en de ketjap tot een marinade.
meng de rest van de barbecuesaus en de TexMex kruiden tot een saus voor bij het vlees.
Dep de spareribs droog en bestijk ze met de marinade tot ze helemaal bedekt zijn.
steek de grill aan en en bak de spareribs (ca. 10 min) tot ze lekker bruin zijn. serveer de saus apart bij

Serveertip

Lekker met een salade van sla, grapefruit en advocado.
Pof middel grote aardappelen in aluminuimfolie (ca. 40 min)tussen de gloeiende houtskool en serveer ze met zure room en gerapste kaas.
eet smakelijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten